Z našich aktivít
XXI Bezpečnosť a kontrola potravín 2024
Pracovné stretnutie k organizovanej konferencii
4.3.2024, Ústav potravinárstva, Katedra hygieny a bezpečnosti potravín, FBP SPU v Nitre

Pracovné stretnutie v súvislosti s XXI. Vedeckou konferenciou Bezpečnosť a kontrola potravín, plánovanej na 21. - 22. marca 2024 v Piešťanoch, sa uskutočnilo dňa 4. marca 2024 na Ústave potravinárstva, Katedre hygieny a bezpečnosti potravín pod vedením prof. Jozefa Goliana. Stretnutie bolo informatívne, pričom sa podarilo dohodnúť dôležité úlohy, súvisiace s organizáciou konferencie.
Konferencia ponúka jedinečnú príležitosť stretnúť sa v príjemnom prostredí špičkového hotela na kúpeľnom ostrove v Piešťanoch. Účastníci sa môžu tešiť na pútavé vedecké a odborné prednášky z oblasti potravinárstva, úradnej kontroly potravín a laboratórnej diagnostiky. Okrem toho je pripravený skvelý spoločenský večer s živou hudbou a výbornou kuchyňou, ktorý prinesie príjemné spoločenské a relaxačné prostredie počas konferencie.
Tešíme sa na vašu účasť na tejto významnej udalosti!
An Overview to Shoolini University and School of Bioengineering and Food Technology
Prof. Dr. Somesh Sharma
23.2.2024, Ústav potravinárstva, Katedra chémie, FBP SPU v Nitre

Dňa 23. februára 2024 mal Ústav potravinárstva na Katedre chémie česť privítať významnú osobnosť v oblasti bioinžinierstva a potravinárskej technológie, profesora Dr. Somesha Sharmu zo School of Bioengineering and Food Technology na Shoolini University v Bajholi, Himachal Pradesh v Indii. Jeho prednáška s názvom "An Overview to Shoolini University and School of Bioengineering and Food Technology" bola veľmi inšpiratívna a zaujímavá.
Profesor Sharma je uznávaným odborníkom v oblasti výskumu surovín a potravín rastlinného pôvodu. Jeho prezentácia poskytla účastníkom podrobný prehľad o výskumnej práci vykonávanej na Shoolini University, ktorá je považovaná za lídra v oblasti bioinžinierstva a potravinárskej technológie v Indii.
Táto udalosť bola príležitosťou pre pedagógov, vedecko-výskumných pracovníkov a študentov na Ústave potravinárstva, spoznať nové trendy a inovácie v oblasti bioinžinierstva a potravinárskej technológie. Profesor Sharma svojím príhovorom inšpiroval ďalší výskum a spoluprácu nielen v rámci univerzitnej komunity, ale aj medzinárodne.