
Analýzy rastlinných matríc
Stanovenie hrubého proteínu (Kjeldahl, ISO 20483)
Stanovenie čísla kyslosti (titračne, ISO 660)
Stanovenie peroxidového čísla (titračne, ISO 3960)
Stanovenie celkového obsahu popolovín (minerálnych látok, ISO 936)
Stanovenie celkového obsahu tuku v % (Ankom AOCS AM 5-04)
Stanovenie oxidačnej stability tukov (Rancimat ISO 6886)
Stanovenie celkového obsahu redukujúcich sacharidov (spektrofotometricky)
Stanovenie celkovej antioxidačnej aktivity pomocou DPPH/FRAP/DPPH metódy
Stanovenie celkového obsahu polyfenolov (spektrofotometricky)
Stanovenie celkového obsahu flavonoidov (spektrofotometricky)
Stanovenie celkového obsahu fenolických kyselín (spektrofotometricky)
Stanovenie celkového množstva karotenoidov (spektrofotometricky STN 12136)
Stanovenie celkového množstva chlorofylov (spektrofotometricky ISO 10519)
Stanovenie celkového množstva antokyánov (spektrofotometricky)
Stanovenie celkového obsahu škrobu Ewersovou metódou (ISO 10520)
Stanovenie Zelenyho indexu (ISO 5529)
Stanovenie čísla poklesu (ISO 3093)
Stanovenie objemovej hmotnosti (ISO 7971-1)
Stanovenie hmotnosť tisícich zŕn (ISO 520)
Stanovenie mokrého lepku v sušine (ICC 106/2)
Stanovenie ťažnosti a napučiavania lepku
Stanovenie vlhkosti a celkového množstva sušiny
Príprava vzorky: šrotovanie
Príprava vzorky na mlyne M – 3 (múka T 550)
Stanovenie reologických vlastností cesta (farinograf – ICC 115/1, AACC 54-21, ISO 5530-1, extenzograf – ICC 114/1, AACC 54-10.01, ISO 5530-2, amylograf ICC 126/1, AACC 22-10, ISO 7973
Stanovenie obsahu ortuti
Stanovenie obsahu mikroelementov metóda AAS (1-9 prvkov)
Stanovenie obsahu makroelementov metóda AAS (K, Na, Ca, Mg)
Stanovenie obsahu fosforu spektrofotometricky
Stanovenie k. L-askorbovej (vitamínu C) v rastlinných vzorkách metódou HPLC-DAD
Stanovenie β-karoténu v rastlinných vzorkách metódou HPLC-DAD
Stanovenie fenolových kyselín (kumárová, sinapová, 4-hydroxibenzoová, ferulová, galová, vanilová) v rastlinných vzorkách a nápojoch metódou HPLC-DAD)
Stanovenie flavonoidov (rutín, kvercetín, resveratrol, apigenín, kemferol a iné) v rastlinných vzorkách a nápojoch metódou HPLC-DAD
Stanovenie katechínov [(+)-katechín, (−)-katechín 3-galát, (−)-epikatechín, (−)-epikatechín-3-galát, (−)-epigalocatechín 3-galát
(−)-galokatechín, (−)-galokatechín 3-galát] v rastlinných vzorkách a nápojoch metódou HPLC-DAD
Stanovenie kofeínu, teobromínu a teofilínu v rastlinných vzorkách a nápojoch metódou HPLC-DAD
Stanovenie kyseliny chlorogenovej, neochlorogenovej a kryptochlorogenovej v rastlinných vzorkách metódou HPLC-DAD
Stanovenie CBD a CBG v rastlinných vzorkách metódou HPLC-DAD
Stanovenie dusičnanov v zelenine (ISE elektródou)
*Cena zahŕňa – prípravu materiálu na meranie, extrakciu, samotnú analýzu, výpočet. Množstevné zľavy v závislosti od použitých metód po dohode.